Duvar Kağıdı Çeşitleri

İç ve dış mekan dekorasyonlarında önemli bir seçenek olan ve sağlıklı uygulandığında çok estetik ve kullanışlı sonuçların alınabildiği duvar kağıdı uygulamaları kişisel zevkler, zemin özellikleri, kağıt seçenekleri gibi kriterler doğrultusunda şekillenirler. Duvar kağıdı çeşitleri yukarıdaki kriterlere göre incelenmeli ve kullanılacak duvar kağıdı çeşidi buna göre seçilmelidir.

Duvar kağıdı çeşitleri genel anlamda şu şekilde sıralanabilir;

  • Kağıt Esaslı Duvar Kağıtları;

  • Duvar kağıtları, üst üste bindirilmiş iki tabaka duvar kağıdından oluşurlar. Tabakalardan birisi baskılıdır. Böylece üzerindeki baskı, kağıtlama işleminden sonra da kağıdın üzerinde kalır.

  • Kabartma Duvar Kağıtları;

  • Bir tabaka kağıt ile çok renkli, üç boyutlu renk pasta boya baskısından oluşur. İşlenmesi son derece kolaydır ve dış etkilere açık duvarlar veya mutfak ve banyo gibi nemli alanlara dahi uygulanabilir.

  • Vinil Duvar Kağıtları;

  • Sıcak baskı ile işlenen bir adet kaplamalı kağıt tabakadan oluşur. Böylece özellikle çekici bir yüzey görüntüsü oluşur. Aynı şekilde etki altında kalan duvarlar veya nemli alanlar için de uygundur.

  • Elyaf Duvar Kağıtları;

  • Kağıt esaslı duvar kağıtlarına kıyasla çok özel nitelikli bir elyaf, duvar kağıdı ve taşıyıcı materyal olarak kullanılmaktadır. Bu tür duvar kağıtlarının kabartma veya vinil esaslı olmak üzere iki ayrı türü bulunmaktadır.

Kağıtlama işlemi de son derece kolaydır. Duvara kağıtlanırken tavan veya duvar tutkallanır ve kağıt hazır sürülmüş olan tutkalın üzerine yerleştirilir. Duvar kağıdı masasına ihtiyaç yoktur. Duvar kağıtlarının boyu her zaman için sabittir, yani uzama veya kısalma yapmaz. Böylece artık bekleme, yumuşama süresi de söz konusu değildir. Ayrıca ufak çatlakları da kolayca giderebilirsiniz. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde bu ürünü kolayca ve suya gerek kalmadan sökebilirsiniz, hiçbir iz bırakmaz.

Evimize yeni bir çehre katacak olan duvar kağıdını seçmeden önce uygulanacak yüzeye uygun olan duvar kağıdı çeşitleri dikkatlice incelenmeli ve buna göre karar verilmelidir. Ayrıca uygulamayı yapacak olan kişi veya firmanın seçimi de oldukça önemlidir. Duvar kağıdı çeşitleri arasında uygulanacak yüzeye en uygun olanı seçmiş olsanız bile uygulamayı yapan kişi ehil değil ise uygulama düzgün olmayacaktır.

Duvar Kağıtları, ev ve iş yerlerinde bambaşka mekanlar yaratma imkanı sunuyor.
Pek çok çeşitli duvar kağıdından bir tanesi mutlaka size uygun.

Eğlenceli, çarpıcı, renkli, romantik, nostaljik, egzotik duvarlar oluşturmak artık kolay.

Duvar Kağıdı Uygulama

Boya badana işlemine son derece modern bir alternatif olarak geliştirilen duvar kağıdı uygulaması şık ve nezih görüntüsüyle her şeyden önce dekorasyonun önemli bir parçası. Son yıllarda çok daha dayanıklı şekilde üretilen ve silinebilme özelliği sayesinde giderek artan oranda tercih edilen duvar kağıtları kullanıldığı mekana çok büyük bir estetik kazandırıyor. Üstelik her geçen gün farklı modellerin görsellik kazandırdığı bu uygulama saha özelliklerine birebir uyumlu olacak şekilde rahatlıkla dizayn edilebiliyor.

Detay

Duvar Kağıdı Seçimi

Duvar kâğıdı seçerken odanızın büyüklüğü, konfigürasyonu, aydınlatması ve tavan yüksekliği göz önünde bulunması lazım.

Küçük odayı görsel olarak geniş yapmak için:

  • Küçük desenli ya da açık renk düz duvar kâğıdı yapıştırın;
  • Eşkenar dörtgen şeklinde desenli duvar kâğıdı kullanın;
  • Kontrastlı, desenli ve renkli duvar kâğıdından vazgeçin;
  • Pencerenin karşısında olan duvara büyük desenli duvar kâğıdı yapıştırın.
Detay

Neden Duvar Kağıdı

Aslında neden duvar kağıdı tercih etmeliyim? Sorusunun yanıtına, iki fonksiyonu bir arada yürüten bu uygulamanın sonuçlarında bakarak karar verebiliriz. Örneğin silinebilir boyalarda düz bir renk hakimken, yine silinebilir duvar kağıtlarında desen ve motifler bu işlemden zarar görmeden kullanılmaya devam ederler. Üstelik boya&badana işlemi uygulanmış duvarlarda leke veya is gibi olumsuzluklar tüm mekânın yeniden boyanmasına neden olurken, duvar kağıtları sadece zarar görmüş bölgenin lokal olarak değiştirilebilmesine olanak sağlar.

Detay